Tallers

“Taller domèstic de cuina furtiva”
Taller de cuina domèstica.
Realitzat, a ma casa, al barri de Russafa, primavera 2016.

Participants: persones conegudes, o amigues de conegudes. Persones qualsevol, algunes amb coneixements de cuina i de pràctiques culinaries, d’altres cap.

Un procés de vesprada sencera entre un grup de sis persones. Cada plat del sopar es prepara amb temps. Entre plat i plat hi ha vídeos, textos, converses. Tot per arribar a la idea comú de que cuinar és l’autèntica revolució.

 

“Entre ollas”
Taller per al certamen d’activació sociocultural El CASC.
Cuina i menjador de l’edifici Nazaries, Villena, juliol 2015.

VIDEO
Participants: estudiants d’arquitectura i sociologia, i d’altres matriculats al Certamen. A més d’un grup de dones de Villena que representen la diversitat poblacional de la ciutat. Amb la col·laboració d’AMICS, agència municipal per a la integració de les poblacions migrants.

La pràctica culinària com a mitjà de comunicació entre dones de diferents edats, grups socials, ètnies, religions i cultures. Des de la cuina tradicional (metàfora del rol històric de la dona en la societat), fins a la cuina de mestissatge (metàfora de la dona autònoma amb capacitat de decisió). Visibilització i activació de les xarxes d’ajuda i cures femenines, els afectes i la consciència de gènere.

150730_204957_Lluís

 

“Una taula en comú”
Taller per al festival Cabanyal Íntim.
Espais de La Col·lectiva i 7 cases particulars del Cabanyal, València, maig 2015.

Participants: joves què voten per primera vegada en les eleccions municipals, i persones de qualsevol edat amb una situació especial com a votants.

El projecte plantetja un procés de vinculació d’una comunitat ciutadana utilitzant el menjar com a ferramenta política, des de l’autonomia i la sobirania alimentaries, la cuina com a experiència col·lectiva i pràctica política, i la consciencia sobre la relació entre espai privat i espai públic. Les polítiques de l’alimentació en un context d’actualitat marcat per les eleccions muncipals.

 foto temes debat

 

“Waste=Food”
La cuina furtiva i Transfodesign per a les jornades Rehogar, organitzades per Makea tu vida.
Jardí Botànic de València, novembre 2013.
+ info

Participants: Persones interessades en els processos de reciclatge.

Segons dades del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a Europa les pèrdues i desperdicis d’aliments s’estimen en 8 milions de tones a l’any, dels quals el 42% proveeix de les llars. Els desperdicis alimentaris a casa nostra és el tema de reflexió i pràctica d’aquest taller què proposa la reutilització dels aliments que sovint llancem al fem, per raons tan diferents com ara estètiques, de gust, de manca de planificació en la cuina o, senzillament, de manca d’imaginació. L’entorn del Jardí Botànic ens aporta també la possibilitat de recol·lectar herbes aromàtiques, i la participació del col·lectiu Transfodesign ens va ensenyar la reutilització dels envasos que van ser transformats en vaixella.

taller_MAKEA

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s