Sopa i peli

Durant els pròxims tres mesos, cada dimarts al voltant les 10 del matí arribaré a la sala de COS en La Col·lectiva. Saludaré a la llimera i em posaré a revisar la recepta de la sopa del dia. Comprovaré que tinc totes les ferramentes què necessite, i faré una llista de les quals en falten. Afegiré a eixa llista de la compra els menjars per a fer la sopa i les begudes que li faran companyia a taula. Agafaré els diners, les borses i el carro, i aniré al Mercat del Cabanyal. Quan torne, organitzaré les compres, esmorzaré amb pa tendre i em posaré a cuinar fins a l’hora de dinar.

Aquesta part de la programació del cicle “Sopa i peli” està oberta a la teua implicació. Si t’abelleix compartir amb mi un dimarts de mercat i cassola, només cal que m’avises, i seràs benvinguda.

De vesprada, amb la sopa ja feta i el servei a punt, disposaré la sala de COS per tal de rebre-vos. Hi haurà taula i altres maneres de seure i sopar. A partir de les 20’30 serviré la sopa, i a les 21’00 presentaré la peli breument i començarem a veure-la, per tal que no es faça massa tard i puguem tindre una estona de conversa quan acabe. Potser amb una sopa no tingues prou, i vullgues afegir un entrepà o una carmanyola, potser ho portes ja fet, o necessites acabar-ho a la cuineta de COS, potser arribes justet i hages de començar a veure la peli amb el bol de sopa a les mans. Tot bo. Es tracta de sentir-nos com a casa.

Sopes i pelis no tenen cap relació. Si a la sopa hi ha carxofes, serà perquè al novembre hi ha carxofes als horts. I bolets, i naps, i cols, i carabassa… les sopes d’aquest cicle són plats de temporada. Cada dilluns us explicaré el menú amb tots els seus ingredients al Facebook de La cuina furtiva. Per tal que hi haja sopa per tothom, m’agradaria que reservares la teua si penses vindre. Encara que açò no és tan determinant com en altres convocatòries furtives, les reserves m’ajuden a quadrar les despeses, les compres, i la mida del perol.

De segur que aprenem coses juntes, sobre les sopes i sobre les pelis, de les quals t’aniré parlant. De moment, el programa s’organitza amb temes mensuals. A l’octubre, “Objectes comestibles no identificats”, amb 4 pel·lícules documentals sobre la indústria alimentària. Al novembre, “Cuines”; llargmetratges de diferents països i diferents èpoques amb la mirada enfocada als processos culinaris i a la vida de les persones què cuinen. Al desembre, “Antropofàgia”, amb diverses narratives al voltant de menjar carn humana, tant en el sentit literal com en el poètic i metafòric.

Menjar i viure, d’això es tracta. Us espere amb el perol al foc.

SOPA i PELI
Cicle de cinema i menjars
Tots els dimarts d’octubre, novembre i desembre
A les 20’30h, la sopa per a menjar: diferent cada dimarts
A les 21’00h, la peli sobre menjar: programació completa adjunta

Col·laboració: 3 €

Cal reservar en aquest mail: lacuinafurtiva@gmail.com

Espai COS
La Col·lectiva. Carrer Cura Planells, 2
-El Cabanyal-

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s