Un altre dijous

Hui, com cada dia, ens hem alçat del llit amb una màscara ja posada. Ens l’hem acoblat amb tanta dedicació al llarg de la vida, que ja ni la notem quan ens llancem aigua a la cara per despertar-nos, ni quan fem el primer glop de café, o la primera ullada del dia per la finestra. No la percibim quasi mai, de tan perfectament adaptada com està als plecs i els racons de la cara de l’ànima.

És el que vam llegir del nostre primer inspirador, Pessoa: “Quan vaig voler llevar-me la màscara, la tenia pegada a la cara. Quan me la lleví i em vaig veure en l’espill, ja havia envellit.”

Hui, com cada dia i depenent d’amb qui parlem, amb qui dinem, amb qui follem o amb qui negociem, anirem transformant el nostre idioma verbal, afegint o llevant adjectius i adverbis, triant els substantius, variant els temps verbals, i alhora utilitzant diferents tons de veu, recursos i intencions en la parla. Transformarem també el nostre llenguatge corporal, controlant la línia de les vèrtebres, tensant segons quin muscle, desplegant diferents idiomes de gestos amb les mans. Pot ser la transformació afecte, fins i tot, a les nostres idees, que podran ser més fermes o més febles, més clares o confuses, segons amb qui parlem, amb qui dinem, amb qui follem o amb qui negociem.

Però no som camaleons, i per tant no som capaços de menejar els ulls independentment l’un de l’altre, o de canviar de color segons les circumstàncies. Ho vam llegir del nostre segon inspirador, Pirandello: “Que jo per als altres ja no era aquell que fins aleshores havia cregut ser per a mi; que no podia veure’m viure”.

Potser necessitem les màscares per a seguir endavant. El perill, però (com sempre, com en tot) és perdre la consciència de què les portem.


“Un altre dijous”

Un Menú de La cuina furtiva amb Dani Martínez García
Els dijous 30 de juny, 14 i 28 de juliol.
Reserves obertes escrivint a lacuinafurtiva@gmail.com

Anuncis

4 pensaments sobre “Un altre dijous

  1. Pregunta tonta.. es necesario parlar valencia para el sopar? o es obert a no valencia parlante? Gracies.. Nico

    1. Hola Nico! En realitat no es necesario hablar. Pero si te apetece hablar, puedes hacerlo en el idioma que quieras: castellano, valenciano, italiano, árabe, francés, inglés, portugués…. Todos los idiomas son bienvenidos, nos vamos a entender de todos modos. Saludos!

    1. Hola Germa! Doncs això ja no és possible. “Un altre dijous” va ser una activitat del passat estiu. Ara per ara estem proposant el cicle de cinema i menjars “Sopa i Peli”. Pots trobar la programació i totes les infos al link del menú. Si vols vindre, allà ens veiem! Salutacions, i gràcies pel teu interés.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s