Nou taller domèstic de cuina furtiva

No cal saber cuinar, només cal estar vives! Atentes, dispostes, obertes, poroses. Cal estar al punt del desig. “Com que res fa nàixer tanta tolerància com el bon menjar, tot amor propi queda satisfet”, com diu Grimod de la Reynière. Anem a conèixer llibres de cuina diferents de les col·leccions de receptes. Ningú ens ha de dir com fer-ho, excepte les lleis de la física i la química, i fins i tot aquestes les podem contradir.

La història comença dalts dels arbres, amb el cos nu i pelut, i una dieta basada en les fruites i els insectes. Érem simis arborícoles. Des d’aleshores han passat moltes coses que formen part de les decisions sobre el menjar que hui dia prenem. O potser no decidim nosaltres; uns altres prenen eixes decisions i a la fi mengem allò que volen que comprem. Per exemple, una sola varietat de creïlla. Han d’estar riguen-se els peruans, que arribaren a desenvolupar més de 2.500 varietats de creïlla allà dalt de les muntanyes andines. Almenys ens queden opcions, la primera i principal, la creativitat.

No cal saber cuinar per a fer aquest taller, només cal gaudir del menjar, dels descobriments i d’estar juntes. Ma güela em va ensenyar a fer l’arròs en bledes quan era menudeta, encara que ella cuinava sense mirar-me ni parlar-me, i no em deixava alçar de la cadira per a no molestar-la. L’aprenentatge és un desig.

El taller proposa un menú per a sopar, dissenyat a partir de les matèries de conversa que es posaran a taula. I és clar que es fa a una casa, perquè la casa ha sigut sempre l’espai natural de La cuina furtiva. Així que no comptem amb tecnologia professional, sinó amb les eines domèstiques, meravelloses ferramentes reproduïbles a casa vostra. La revolució, o serà cuinant, o no serà. Ens veiem el diumenge.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s