Un taller furtiu per a dones

La furtiva se’n va a Villena la setmana vinent. Anem a participar al Certamen d’activació sociocultural del centre històric, el CASC, amb un taller de 3 dies només per a dones. No es tracta d’una actitud excloent, sinó de construir un context de pràctica culinària com a mitjà de comunicació entre dones de diferents edats, grups socials, ètnies, religions i cultures. Amb tanta diversitat, semblaria que no ens podrem posar d’acord en res, però us avance que passarà tot al contrari: les dones, quan ens juntem, visibilitzem els fils invisibles què ens uneixen i ens fan entendre.

Al taller, cuinarem i menjarem juntes. Treballarem des de la cuina tradicional (metàfora del rol històric de la dona en la societat), fins a la cuina de mestissatge (metàfora de la dona autònoma amb capacitat de decisió). Parlarem de l’activació de les xarxes d’ajuda i cures femenines, dels afectes i de la consciència de gènere com a mecanisme per a l’eliminació de desigualtats. Parlarem també de la Sobirania Alimentària, del binomi simbòlic espai domèstic – espai públic, i de tot allò que tinguem ganes de parlar.

Un grup de dones de Villena i un grup d’alumnes del CASC és la composició final de les participants del taller. Bona prova de què les comunitats urbanes no són homogènies, ni estàndard, ni iguals.

La informació inicial sobre aquest taller, i tots els relats que anirem fent, pots trobar-los al nostre blog Els tallers furtius.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s