Menjar amb les oïdes

Ens va arribar una invitació de la mà de Quiteria Muñoz (soprano) i Úrsula Segarra (arpa) per a maridar música i menjar. No ens vam resistir ni un segon, perquè des de la nostra perspectiva culinària, que mira el menjar com una ferramenta de comunicació i plaer, aquesta proposta estimula les nostres pràctiques creatives tant com la cirera quan esclata dins la boca.

La selecció musical ens situa a la França d’entreguerres amb obres de Fauré, Ravel, Satie, Saint-Saëns, Poulenc, Debussy… És alhora el temps dels grans restaurants de Paris, establiments de preus astronòmics, menús interminables i protocols estrictes, accessibles només per als rics i les celebritats polítiques i culturals del moment. Un context molt semblant al que trobem hui en dia als espais dedicats a la lírica, que semblen tan lluny dels comuns mortals.

Però aquesta música és cosa bona per al nostre esperit sensible, és el so dels somnis i de la bellesa, i per això volem gaudir-la de la manera com gaudim els plaers més íntims; senzillament.

Així que anem a baixar la lírica del seu pedestal canviant l’escenari, el protocol, el preu de l’entrada i la manera d’escoltar, i anem a esguitar la situació amb vi negre i menges menudes. Encara és una proposta que està fent-se i la cita que us proposem és la nostra primera aproximació a l’univers del cant, però no serà la darrera. Si us convidem a acompanyar-nos en aquest experiment de diumenge és perquè volem compartir aquest procés, tastar amb vosaltres les analogies entre la música i la cuina escoltant a Quiteria i a Úrsula, que són un mos delicat com la tòfona del Piemont, única i extraordinària. I per ser una cosa tan divina, totes tenim dret a menjar-la.

 

“De soprano y arpas furtivas”

Diumenge 26 d’abril, 12’30h.

Fábrika 12 (Carrer Marqués de Caro, 12- baix esquerra)

Reserva la teua entrada ací

FotoFabrika

FOTO: SJLL

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s