Perquè ens anem a menjar el pot?

[FOTO: Daniel García-Sala]

Perquè us proposem “menjar-nos el pot”?

En primer lloc, perquè el pot ha sigut durant segles la ferramenta de les dones per a fer les conserves. Pots de ceràmica, de cuir, de pell, de vidre… materials de tota mena per acollir aliments que, amb senzilles transformacions, podien durar tot un any al rebost. Abans de la globalització, abans que els aliments començaren a recórrer milers de quilòmetres d’un lloc a un altre del planeta, les dones de tot arreu tenien el coneixement de la durabilitat dels aliments, i això les atorgava el fenomenal poder de posar a taula tomaques a l’hivern. Les conserves casolanes han sigut durant molt de temps un model extraordinari d’autogestió familiar. Els pots del nostre segon aniversari volen recordar aquests coneixements, aquesta política autosuficient de gestió alimentària, aquesta saviesa femenina que feia de la cuina un espai per a la intel·ligència domèstica.

En segon lloc, els pots són també objectes sonors, instruments musicals portadors de notes, joguets per a la imaginació a l’escenari de la taula. Ens hem aliat amb els nostres amics David Alarcón i Mei, músics inquiets i intrèpids, amb els quals estem construint una simfonia per a orquestra de vidre i fusta, tan boja com sona, tan imprevista com els principis fonamentals de la improvisació. Ens agrada esguitar-nos d’indrets creatius, entendre i gaudir el menjar més enllà de la ingesta, provar i explorar altres dimensions dels mecanismes de la cuina… ens agrada jugar.

I per últim, us proposem menjar-nos el pot com a metàfora d’una actitud pensant. Ens agradeu, estimades persones comensals, perquè en el vostre acte quotidià de menjar esteu construint el món. Potser no ho sabeu, no en sou conscients, però des de la perspectiva furtiva així són les coses. Això no us obliga a res, la vostra participació en les propostes de La cuina furtiva sempre està lligada al plaer. L’endemà, potser, quan la digestió haja formalitzat la menja en nutrients per al cos, naixeran pensaments.

“Menjar-se el pot” és un sopar amb un menú d’infinites combinacions. Hi haurà conserves casolanes, hi haurà plats de cullera i guarnició, hi haurà sabors contrastables i, a més, hi haurà prou per a tots. Si voleu gaudir l’experiència, us esperem amb les olles calentes.

 

Menjar-se el pot

Festa i sopar, segon aniversari

Divendres 28 de novembre, de 20’30 a 00’30h.

Estudio Loft-Co Social (C/ del Clero, 12. Russafa, VLC)

Aportació: 17€ (begudes a banda, preus populars)

RESERVES FINS AL DIMECRES 26: lacuinafurtiva@gmail.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s