Passions comunes

[FOTO: Rober Solsona]

Imagineu un grup de persones molt diverses que durant un temps van compartir una passió comuna. Persones voluntàries que dedicaven una part del seu temps lliure a construir aquesta passió, aportant-hi coneixements, estima i habilitats, cadascú des de la seua pròpia capacitat. Imagineu quan gran, forta i desitjable pot arribar a ser una passió bressolada per tantes mans.

Tot va començar a finals dels anys 80. Portàvem els cabells cardats, menjàvem còctel de gambes amb salsa rosa als àpats familiars, i ens passejàvem amb resolució pel camí d’una tendra i prometedora democràcia. Teníem ganes de fer i de formar part. Tot això, i algunes altres bogeries, van empényer el naixement de Ràdio Lluna, l’emissora municipal de Manises que fins a l’any 2000 va ser un exemple, perfecte i rodó, d’autogestió ciutadana. Els canvis polítics van llançar al fem aquella iniciativa, de segur massa participativa, massa autònoma, resistent, crítica i socialitzadora, per a un equip de govern que aspirava a emmudir les veus discordants i els pensaments divergents.

Tant se val. Cada persona que va entrar a Ràdio Lluna va créixer. Això ja forma part de les nostres vides: ens ha fet, tal com som hui.

Les cuineres furtives tenim el repte de cuinar el sopar amb el qual aquell grup de gent, associat a la lliure Ràdio Lluna dels anys 80 i 90, celebrarà el pròxim 19 de juliol el seu 25 aniversari. Serà un menú per a la memòria i el retrobament. Els anys no passen en va, de segur que totes tindrem menys cabells, més fills i nebots, i la veu una mica més cansada. Però ens tornarem a veure, compartirem taula i vi, i entre verdures i fruites hi haurà també paraules.

No més us podem convidar a viure aquest sopar si formeu part d’eixa xicoteta però brillant història comuna. Recordar és viure.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s