Conéixer per actuar: l’horta

[FOTO: Arxiu]

“Comprendre el món que ens envolta ens permet prendre decisions per a construir un món socialment més just”. Així es presenta Analizo.info, una plataforma on-line sense ànim de lucre que proporciona ferramentes de participació per a projectes d’anàlisi social. Oberta a la col·laboració de totes les persones, la plataforma pretén generar coneixement obert del món què ens envolta mitjançant l’anàlisi social de qualsevol informació.

Portem aquesta iniciativa al blog de La cuina furtiva perquè ens ha semblat una ferramenta de treball extraordinària en els processos d’informació i decisió ciutadana, però especialment perquè hi han engegat l’aplicació “Recuperem horta, recuperem ciutat”. Ens hem assabentat del projecte gràcies al  col·lectiu Per l’horta, els quals van proposar a Analizo.info l’anàlisi de les zones lliures d’edificació a la ciutat de València per reclamar el seu ús com a horta tradicional.

Com passa amb tants aspectes de la ciutat i la natura, cal la visibilització del problema per a prendre’n consciència i poder actuar. Les cuineres furtives pensem que València hauria de recuperar l’horta que l’ha definida durant segles com un niu de biodiversitat únic al món, i que a més a posat a les nostres taules productes de tanta qualitat i sabor. L’horta, que és el nostre espai natural, profundament antropizat per l’acció humana durant segles, podria ser, a més, una font de treball, de coneixements i de bones pràctiques de gènere, tot revisat i actualitzat des de la perspectiva i el coneixement contemporanis. Com veieu, tot són consideracions sobre la possibilitat de viure una vida millor a casa nostra.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s