Del paper al carrer

[FOTO: Juan Cervantes]

RE-col·lecció ja ha estat al carrer, ja existeix. Va nàixer com solen fer-ho aquestes coses: unes paraules en un paper. Fa tres mesos va començar a tindre una forma més corpòria, amb la incorporació d’Àngela, Julia, Quique i Alberto (*), i un primer barri per a recol·lectar: Benimaclet. I dissabte passat, per fi, es va convertir en una pràctica real.

Es tractava de mirar: l’itinerari de la RE-Col·lecció només pretén evidenciar el que hi ha. Als carrers d’aquesta ciutat es dibuixa el relat de la nostra manera de viure, els nostres hàbits, la nostra relació amb el món, les persones, els animals i la natura.

Clar que no érem homes i dones primitius replegant els fruits salvatges del bosc, però hi hagué la imatge ancestral d’agafar les puntes de romer per a perfumar l’arròs. Tampoc no érem estadistes institucionals fent un estudi internacional, però vam obtindre dades què ens posaven els pèls de punta i que encara no existeixen en cap despatx. No érem periodistes, però vam accedir de primera ma a molta informació de fonts variades amb credibilitat. No érem cuineres, però rentarem, pelarem i tallarem les verdures per a fer el dinar. No érem erudits, però vam reflexionar, vam intercanviar coneixements i els uns als altres, ens vam ensenyar.

Finalment, la RE-col·lecció va ser el que deien aquelles paraules en un paper: una experiència comuna, participada des de la implicació, diversa i divertida, conscient. Tornarem a RE-col·lectar, us avisarem.

 

(*) Estudiants del Master de Cooperació al Desenvolupament de la UPV, què han participat en aquest projecte des de l’asignatura IAP, impartida per Guillem Palau.
Anuncis

3 pensaments sobre “Del paper al carrer

  1. Gràcies Lorena. Us anirem informant. És un projecte de llarg recorregut per a dibuixar el mapa de tota la ciutat. Hem començat a Benimaclet, però encara queden molts barris! Hi haurà ocasió de trobar-nos. Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s