Solstici d’estiu

Els solsticis representen l’harmonia còsmica. S’observa, any rere any, com es compleixen amb sorprenent regularitat, d’acord amb les lleis físiques de la seua relació amb la terra. Es perllonguen els dies o les nits, fent que la naturalesa complisca inexorablement els seus cicles biològics.


Solstici d’estiu.
Celebració cristianizada com a nit de Sant Joan.
Peres de Sant Joan.
Fruita d’estiu.
Fruita…

“Les fruites culinàries són un dels pocs productes que mengem que estan fets per a menjar-se. Moltes plantes han dissenyat els seus fruits perquè resulten atractius als sentits animals, amb la finalitat de que els animals li’ls mengen i dispersen les llavors que porten dins. Aquests fruits són les llaminadures i refrescs de la naturalesa. Tendeixen a tenir un alt contingut en sucre per a satisfer l’afició innata a la dolçor que comparteixen tots els animals. Forma part de la naturalesa de la fruita saber bé i satisfer els nostres interessos biològics bàsics”.

La cuina i els aliments

Harold McGee

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s