Primavera

En aquest moment, comença la primavera. A València vam creuar anit la porta de l’hivern amb el foc, així que ja estem preparats per a encarar la nova estació amb la força que cal. Per la meua part, m’he passat les Falles menjant faves. No entenc com no hi ha faves als milers de tendetes amb menjar que poblen els carrers de la ciutat durant les festes, i només en aquesta setmana de l’any, on una normativa especial permet cuinar i vendre menjar al carrer en llocs que no són restaurants.

Caminar per grans avingudes tallades al tràfec i menjar pel carrer són dues de les activitats que més m’agraden de les Falles. La primera aporta l’erotisme del  trànsit cutani pels refregons sota el sol ardent del migdia o pels efectes de l’alcohol a partir de la vesprada. La segona és una vertadera llàstima, no només perquè el menjar que es ven al carrer és dolent  quant a qualitat, sinó perquè el menú està limitadíssim; entrepans, creïlles farcides o torrades de porc, bunyols i gofres. Poc més o manco en açò consisteix tot, grans fumerals d’oli fregit i envasos de kètxup de 10 litres.

No sé si la gent menja molt o poc aquests plats ràpids, però de segur que moltes persones menjaríen altres coses. Pot ser ara, al voltant d’una celebrada renovació del món faller que totes hem pogut observar als carrers des de fa uns anys, i que afecta tant als monuments com al pensament al voltant de la festa, el menjar trobe també la revisió que es mereix, perquè tantes hores de caminades nit i dia s’haurien d’acompanyar de mossos ben cuinats, i no del greix industrial que s’ofereix sota bombetes de llum blanquinosa.

Benvinguda siga la primavera, i els estímuls mossegats mentre anem pel carrer.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s