Cuinar en companyia

La casa d’Alejandra, la casa i el taller de Kika, el local de Cultura a Casa, el restaurant Gustar, el bar Flexas, el Mercat de l’Olivar, els magatzems Casa Roca, la casa de Tina, la Plaça Nova de Ferreria… Els escenaris de la nostra experiència a Palma de Mallorca estan ubicats al barri de Canamunt. Vam estar allà el cap de setmana passat, convidades per l’Associació de Veïns i Veïnes del barri, per a cuinar en companyia i menjar al carrer.

plaça nova ferreria
Detall del plànol il·lustrat de Palma, editat pel Sr. Ferrer

Era la primera vegada que La cuina furtiva eixia de València, la primera vegada que hem cuinat en companyia, la primera vegada que hem servit un dinar a un carrer alié, la primera vegada que el menjar ha estat esguitat d’accions performatives, participatives, musicals, divertides… Quatre dies colze a colze amb persones noves que han tallat verdures al nostre costat, mentre xarràvem de la vida, del barri, de cuina. Aquesta part de l’experiència ens ha deixat la memòria d’una convivència estreta i dolça, femenina per la cura d’uns als altres, col·laborativa per la generositat, nutritiva per tanta alegria com hem menjat.

Canamunt ens ha recordat que la ciutat no són els edificis, les places o els carrers; la ciutat són les persones, la seua vida en comú, la matèria poètica i política que es construeix cada dia, dins i fora dels habitatges. Aquest és el mapa veritable, l’essència urbana, la llar.

Gràcies Canamunt, per haver-nos acollit. Hui tenim el cos feliçment cansat, i aquesta és la millor manera d’estar feliç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s