Fam de fem

Obri la teua nevera. Observa endins. Què hi ha? On ho has comprat? És cru o cuinat? De quins materials són els envasos? En quin estat es troba? En quin moment és susceptible d’acabar en el fem? Per què? Per què està massa madur? Per què ha caducat? Per què li han eixit a la pell unes taquetes negres? Per què havies oblidat que ho tenies? Per què li vas llevar l’envase i el fred l’ha secat? Per què porta massa dies per ací i s’ha tornat mústic, lleig, moll, imperfecte? Per què n’has menjat d’això tres dies i ja no tens més ganes de menjar-lo….?

Segons dades del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (1), a Europa les pèrdues i desperdissis d’aliments s’estimen en 8 milions de tones a l’any, dels quals el 42% proveix de les llars: és el fem domèstic, el què viatja de les nostres neveres als nostres poals de fem, sense haver sigut cuinat, menjat, aprofitat.

La cuina furtiva us proposa una nova experiència, una jam culinària: el taller “Waste=Food” al Jardí Botànic de València, en el context de l’exposició col·lectiva Rehogar (2) organitzada per Makea Tu Vida. Hi haurà una sessió d’introducció la vesprada del 15 de novembre, i un cap de setmana intensiu (del 22 al 24 de novembre), què conclourem amb un dinar de tot el grup. Com sol passar a La cuina furtiva, no sabem què menjarem, perquè tot el taller és un procés participatiu de construcció del dinar a partir d’eixos aliments de la vostra nevera què llançaríeu al fem encara que no estigueren podrits ni corromputs.

La cuina furtiva treballarà aquest taller amb el col·lectiu Transfodesign, experts dissenyadors amb materials de reciclatge que contribuiran amb el disseny i construcció de la vaixella, els coberts, les estovalles, les tovalloles, i molts altres utensilis de la cuina i la taula, tots fets amb els envasos (orgànics i inorgànics) que a casa vostra solen acabar al fem.

Prem http://www.jardibotanic.org/culturaicomunicacio.php?id=751 i comença a pensar en l’interior de la teua nevera, del teu poal del fem, del teu estómac…

(1) L’Informe del Ministeri cita l’estudi “Preparatory Study on food waste across EU27”, realitzat en 2010 per BIO Intelligence Service per a la Comissió Europea.
(2) Rehogar és la cinquena edició del projecte de Makea Tu Vida (http://www.makeatuvida.net), què enguany recupera l’edifici del Centre d’Experimentació i Investigació del Jardí Botànic de València per a oferir una exposició col·lectiva de disseny a partir del reciclatge (oberta fins al 24 de novembre). El Botànic és també la seu de tots els tallers què s’impartiran.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s