No és un lloc, és una casa

La cuina furtiva va visitar anit la seua nova llar. És la casa que ens acollirà la setmana vinent durant els 5 sopars “A taula parada”.

Aquesta casa no és ara mateix com la veureu d’ací a uns dies. Quan La cuina furtiva arriba a una casa construeix un altre espai. No es tracta de cap conquesta, en realitat dialoguem. Ens preguntem, l’espai i nosaltres, com podem connectar-nos, com podem respirar junts sense ofegar-nos, com ens podem regalar els instants que les parets ensumen, perquè ens anem a cuidar o per quin indret s’amagarà la llum del sol cada nit.

Necessitem una cuina ampla i generosa com els malucs d’una mamma. La cuina furtiva es desplega sobre totes les superfícies possibles com si estenerem un mapa de sabors, procediments, temps i temperatures. A l’abast de les nostres mans estan els ingredients i les ferramentes i caminem els metres quadrats d’eixe espai milers de vegades amb les mans ocupades, fins a minimitzar les distàncies entre el forn i la nevera, entre el banc i la pica, entre els endolls i la prestatgeria dels gots.

No és només una qüestió de superfícies, també compten els volums, la llum i la humitat, la velocitat i les línies de trànsit. Entre la cuina i el menjador es concreta una coreografia de moviments calculats i precisos per a què cada comensal, en cada moment, puga tindre davant seu un plat que li murmure paraules suggerents en idiomes estranys. És un vocabulari complex del qual en sabem només unes quantes frases, però cada sopar és una nova conversa i amb cada intercanvi creix el nostre coneixement dels codis i la nostra facultat per entendre’ls i comunicar-los.

Així que l’espai que acullirà aquesta Taula parada no és qualsevol lloc, sinó una casa. No podríem construir tot açò en un lloc sense ànima i sense història, perquè hem d’habitar-lo, nosaltres i vosaltres, per a menjar dins seu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s