Llavors de paisatges latents

Sembla ciència-ficció, però és un projecte real que va guanyar fa poc el Premi Eme3 de la Fundació Jesús Sierra.

“Sembrant llavors de paisatges latents” és un projecte per a sembrar i cultivar espècies vegetals en perill d’extinció, en mig d’un context fluvial completament explotat pel creixement urbà, l’agricultura intensiva i la industrialització contaminant al voltant del riu Po, on antigament s’estenia una marjal rica i fèrtil.

Així, els autors del projecte han dissenyat i construït, per un costat, “Flying Seeds Sieve”, un tamís volador què porta al seu interior una selecció de llavors de plantes del bosc; i per altra banda, “Seeds Spreading Islands”, unes micro-praderes de flora aquàtica flotant plantades en el suport porós de materials plàstics reciclats, que ara serveixen per a contenir un valuós component biològic al seu interior.

Dibujo-Acción1

Quan vaig llegir el projecte per primera vegada vaig pensar que cal estar boig per a idear una cosa així i a més presentar-la a un festival d’arquitectura. Però aprofundint una mica més em vaig adonar que no és tan boja la cosa com sembla…

Resulta que Living Devices Lab és un estudi femení d’arquitectura i paisatgisme creat per Chiara Buffa i Giulia Marabini, dues dones arquitectes què es dediquen a l’exploració d’estratègies per reinterpretar les relacions entre elements naturals i artificials, imaginant dispositius i processos on les persones i la natura puguen interactuar i beneficiar-se mútuament. Elles interpreten el territori com un lloc de complexitat ecològica, on les dimensions social i cultural s’han de relacionar amb la biològica i l’orgànica. I l’altre component de l’equip que ha dissenyat aquest projecte és l’holandés Jan Westerink (www.firstkites.nl), un constructor de catxirulos!

Si no ho podeu creure, dediqueu uns pocs minuts a veure aquests vídeos. La utopia, de vegades, no és més que una bona idea i una resolució imaginativa! Bon diumenge!
http://vimeo.com/user17775130/videos
Més info a : http://www.eme3.org/?p=2895&lang=es
 
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s