Cuinar i conviure

Tenim el cos desfet i l’ànima contenta. Diuen que no hi ha millor manera de sentir-se. A taula parada va acabar la seua primera convocatòria diumenge passat, després d’haver donat de sopar a 80 persones en un lloc que difícilment podrem oblidar, ni els comensals ni nosaltres, les cuineres.

La casa on vam fer aquestos 5 sopars del Menú de boca en boca 02 era una casa d’amics, i els amics es van involucrar amb La cuina furtiva molt més enllà del que havíem sospitat. Ens han tractat amb cura, amb respecte i amb una generositat que s’ha traslladat a cada plat, cada beguda i cada instant dels sopars. Ha sigut una experiència nova per a nosaltres, treballar i cuinar a una casa habitada; conviure amb eixes persones durant 8 dies, cuinant també per a d’elles i ocupar literalment la seua cuina com a lloc de treball i producció. La seua companyia ha sigut un ingredient fonamental en aquest Menú. Res no haguera sigut igual sense la seua presència els matins, entrant a la cuina amb un somriure fresc mentre fèiem la llista de la compra o posàvem a bollir l’arròs.

IMG_2774
Foto de la comensal Cecilia Rodríguez

No era una casa corrent, era un lloc especial amb un jardí màgic i una bugambilia que s’alçava cap al cel farcida de flors vestint la façana. Era una casa dins de la ciutat però lluny de l’imaginari urbà. I les persones comensals sopaven amb la terra baix els peus, envoltats d’arbres i reflexes de lluna.

La cuina furtiva ha crescut molt en aquest Menú, perquè hem arriscat molt més, hem apostat més fort i hem portat l’essència del projecte més lluny i més profundament. Però res d’açò haguera sigut possible sense Boris i Nadine, que són les persones i són el lloc, una simbiosi natural i transparent, que hem tingut la gran sort de poder gaudir. Gràcies, amics, per fer-nos créixer.

Anuncis

2 pensaments sobre “Cuinar i conviure

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s